Η πολυπόθητη πρόταση έγινε και τώρα άρχισε η αγωνία για την προετοιμασία της μεγάλης σας μέρας: Της ημέρας του γάμου σας. Ήδη έχετε ξεφυλλίσει περιοδικά, έχετε ψάξει στο Ίντερνετ, επισκεφθήκατε ατελιέ με νυφικά και μέρη πιθανά για την τελετή και τη δεξίωση. Ωστόσο, θέλετε κάτι παραπάνω, κάτι που να κάνει τη διαφορά, κάτι που να κάνει τον γάμο σας ξεχωριστό, αξέχαστο, πρωτότυπο.

Προτού σας παρουσιάσουμε ιδέες για να κάνετε τον γάμο σας πραγματικά μοναδικό, σας δίνουμε τη λέξη-κλειδί για ό,τι και αν επιλέξετε: Εξατομίκευση. Με άλλα λόγια, προσαρμόσετε τις επιλογές σας στις προσωπικότητες σας και το στιλ σας, μακριά από κλισέ και προτάσεις που δεν σας ταιριάζουν.

Ένας γάμος πρέπει να μιλάει για τους συζύγους, πρέπει να αντικατοπτρίζει τη σχέση, το στιλ σας, τους χαρακτήρες σας. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ακόμη και πριν απολαύσουν ένα υπέροχο δείπνο υπό τους ήχους ευχάριστης μουσικής, επιθυμούν και εκείνοι να ζήσουν την ξεχωριστή σας μέρα με λεπτομέρειες και επιλογές που σας αντιπροσωπεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το μυστικό νούμερο 1 είναι λοιπόν είναι να κάνετε έναν γάμο που δεν θα είναι αξέχαστος μόνο για εσάς αλλά και για τους καλεσμένους σας.

Πρωτότυπες προσκλήσεις

Οι προσκλήσεις γάμου δίνουν στους καλεσμένους μια πρώτη ιδέα για τον γάμο στον οποίο θα παρευρεθούν. Αν επομένως θέλετε εξαρχής να τους προκαλέσετε το ενδιαφέρον ξεχάστε τις κλασικές προσκλήσεις με τις βέρες ή ακόμη και αυτές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια όπως ιδιαίτερα χαρτιά τυλιγμένα με κορδέλα ή πάπυροι σε μπουκάλι.

Σκεφτείτε να δημιουργήσετε κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο που να σας χαρακτηρίζει. Τι μπορεί να είναι αυτό; Μια εξαιρετική και μοναδική ιδέα είναι να κάνετε ένα pre-wedding shooting, κατά προτίμηση με ένα concept πρωτότυπο -από το να φωτογραφηθείτε κάνοντας trekking στο βουνό ή με φόντο την αγριεμένη θάλασσα μέχρι τις λίγο πιο αντισυμβατικές λήψεις όπως αστείες γκριμάτσες. Συζητήστε με τον φωτογράφο του γάμου σας το τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα pre-wedding shooting, μοιραστείτε τις ιδέες σας και δεχτείτε τις προτάσεις που έχουν οι έμπειροι επαγγελματίες. Στο FoxLab θα δώσουμε στις σκέψεις σας υπόσταση, δημιουργώντας φωτογραφίες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για προσκλήσεις που θα αποτελέσουν την πρώτη έκπληξη για τους καλεσμένους σας.

Νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι που δηλώνουν εσάς και μόνο εσάς

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να επηρεαστεί από τη μόδα. Επιλέξτε ένα νυφικό που ταιριάζει απόλυτα στο στιλ σας αλλά και νιώθετε άνετα. Είστε λίγο πιο πρωτοποριακοί; Μη διστάσετε να φορέσετε τα ρούχα που θα παραπέμπουν στο αληθινό, καθημερινό σας ντύσιμο. Αν είστε επομένως η νύφη και ο γαμπρός που ποτέ δεν φορούν κλασικά ή επίσημα ενδύματα, ή αν αγαπάτε το πιο casual και σπορ ντύσιμο ή αν ακόμη είστε λάτρεις μιας ιδιαίτερης κουλτούρας επιλέξτε και για εκείνη τη μέρα κάτι ανάλογο – πάντα όμως με σικ πινελιές.

Μπορείτε επίσης να εκπλήξετε τους καλεσμένους επιλέγοντας όχι μόνο ρούχα που σας αντιπροσωπεύουν αλλά παίζοντας και με τα χρώματα, ταιριάζοντας αξεσουάρ και δείχνοντας την αγάπη σας ακόμη και μέσα από τον τρόπο ένδυσης: Παπούτσια στο ίδιο χρώμα ή μανικετόκουμπα με τα αρχικά της νύφης, μπουτονιέρα ίδια με τα λουλούδια του μπουκέτου της νύφης, και ούτω κάθε εξής.

Επιλέξτε ένα θέμα για τον γάμο σας

Σκεφτείτε κάτι που σας αρέσει πολύ. Εστιάστε στα κοινά σας γούστα, στα αγαπημένα σας μέρη, στα χρώματα που σας προσδιορίζουν και προσπαθήστε, επομένως, να τα βάλετε στον κόσμο σας και να τα μοιραστείτε με τους καλεσμένους σας τη μεγάλη εκείνη ημέρα.

Ωστόσο, φροντίστε να μην μπλέξετε πολλά διαφορετικά στιλ ή πάρα πολλά χρώματα. Θυμηθείτε, less is more.

Ναι λοιπόν στη δημιουργικότητα, αλλά προσοχή στο DIY (Do it your self). Να είστε πρωτοποριακοί και δημιουργικοί για να καταπλήξετε τους πάντες, αλλά βασιστείτε σε επαγγελματίες για να μην πέσετε στην παγίδα του πρωτότυπου μεν αλλά όχι και τόσο αισθητικού αποτελέσματος δε.

Μενού με καινοτομία και φινέτσα

Τα περισσότερα εστιατόρια ή κέντρα εκδηλώσεων έχουν έτοιμα παραδείγματα μενού, αλλά γιατί να μην καινοτομήσετε και να εκπλήξετε τους πάντες με μια σειρά από πιάτα που μιλούν για εσάς; Το κλασικό συμπόσιο τριών ή τεσσάρων πιάτων δεν είναι πλέον απαραίτητο: Μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά, τεχνικές μαγειρικής και τάσεις σχεδιασμού. Μια άλλη ιδέα είναι να κυριαρχεί ένα χρώμα στο μενού – το αγαπημένο σας ή μια απόχρωση που προκαλεί χαρά και θα κάνει ακόμη πιο ευχάριστη τη διάθεση των καλεσμένων σας – π.χ. το πορτοκαλί.

Εάν σας είναι δύσκολο να σκεφτείτε κάτι που να είναι ταυτόχρονα πρωτότυπο και αισθητικά κομψό απευθυνθείτε σε catering που εστιάζουν στην καινοτομία και στην ποιότητα για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε μία δεξίωση που δύσκολα θα ξεχαστεί, χάρη στην εμφάνιση των πιάτων, τη φινέτσα της παρουσίασης και το στήσιμο των τραπεζιών ή του μπουφέ.

Και κάτι ακόμη: Προτού όλοι οι καλεσμένοι σας αρχίσουν να μελετούν λεπτομερώς το μενού του συμποσίου, μπορείτε να τους εκπλήξετε με μικρές εξατομικευμένες κάρτες καλωσορίσματος, αντί να προετοιμάσετε το παραδοσιακό σχέδιο καθισμάτων. Δεν χρειάζεται να γράφει πολλά, μπορεί απλώς να είναι μια κάρτα με μια λεπτομέρεια ή μια ανάμνηση του τόπου και του γεγονότος! Μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα είναι στην προκειμένη περίπτωση οι εξατομικευμένοι γεωγραφικοί χάρτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σχέδια καθισμάτων, προσκλήσεις, κάρτες θέσεων ή κάρτες καλωσορίσματος. Η επιλογή είναι και πάλι ευρεία: Διαλέξτε ανάμεσα σε αρχαίους ή σύγχρονους χάρτες που αντιπροσωπεύουν το θέμα του γάμου σας και συνδυάζονται με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία.

Αντιστρέψτε τη σειρά στο «Πρωτόκολλο»

Αυτό σημαίνει αλλαγή της χρονολογικής σειράς των διαφόρων κλασικών στιγμών σε ένα γάμο: Μπορείτε να φανταστείτε ένα κοκτέιλ πριν  από την τελετή; Γιατί όχι; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σου ένα εορταστικό απογευματινό event  προτού οδεύσετε όλοι μαζί προς την εκκλησία ή σε ένα branch εάν έχετε κανονίσει τον γάμο νωρίς μέσα στη μέρα. Αυτό θα τους αφήσει άφωνους και ο γάμος σας θα είναι ο πιο πρωτότυπος από όλους!

Γαμήλια τούρτα που θα προκαλέσει αίσθηση

Οι τάσεις της γαμήλιας τούρτας τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ξεκάθαρο πάθος για αλλαγή! Ξεχάστε τις λευκές τούρτες και το ζευγάρι-μινιατούρα στην κορυφή. Οι επαγγελματίες πλέον έχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις όπως το περίφημο γυμνό κέικ, μια τέλεια επιλογή που ανακαλύπτει εκ νέου τον κόσμο του γλυκού. Σκεφτείτε τα χρώματα και το στιλ που θέλετε να έχει ο γάμος σας και ανάλογα επιλέξτε και τη γαμήλια τούρτα.

Σκεφτείτε… γεωμετρικά

Χρησιμοποιήστε γεωμετρικά σχήματα για να διακοσμήσετε τον γάμο σας, σε διαφορετικά ύψη. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μικρά φώτα, να κρεμάσετε κεριά από δέντρα, γυάλινες μπάλες ή λάμπες ως αρχική γεωμετρική δομή.

Φτιάξτε μια γωνιά δημιουργικής απασχόλησης

Γιατί να μην δημιουργήσετε τη δική σας γωνιά; Ένα μέρος όπου οι καλεσμένοι μπορούν να απολαύσουν κάτι που δεν έχουν δει ποτέ σε κανέναν άλλο γάμο, για παράδειγμα κάποια παιχνίδια για τα μικρά παιδιά των καλεσμένων ή ένα μέρος για να επιδείξουν οι ενήλικες τις δημιουργικές τους ικανότητες ζωγραφίζοντας, φωτογραφίζοντας ή… πλάθοντας.

Μπορείτε να λάβετε βοήθεια από επαγγελματίες που ξέρουν πολύ καλά πώς να κάνουν το πιο όμορφο και σημαντικό γεγονός της ζωής σας αληθινά συναρπαστικό και πρωτότυπο.

Εκπλήξτε τους πάντες στη δεξίωση

Μπορείτε να προσλάβετε κάποιον ηθοποιό ή ανιματέρ που θα σκεφτεί κάτι έξυπνο και  πνευματώδες κατά τη διάρκεια της δεξίωσης: Έναν «αδέξιο» σερβιτόρο, έναν «ψεύτικο» καλεσμένο που λέει αστεία, έναν δήθεν εορτάζοντα, μια ομάδα χορευτών για να θερμάνει τις στιγμές προτού κάνετε την είσοδό σας μετά την τελετή.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για έναν πρωτότυπο γάμο ή θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας, στη FoxLab είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για  να συζητήσουμε τις ιδέες σας και φυσικά, μέσα από τις καλλιτεχνικές και σκηνοθετικές ικανότητες των εξειδικευμένων συνεργατών μας να σας βοηθήσουμε να διαρκέσει ο γάμος σας για πάντα.

Φωτογραφίες που θα προκαλέσουν πολλά “wow”

Οι φωτογραφίες του γάμου είναι υψίστης σημασίας. Πέρα από τη φωτογράφιση που θα κάνετε κατά τη διάρκεια του μυστηρίου αλλά και τo pre-wedding και post wedding shooting, ζητήστε από τους φίλους σας να προτείνουν ένα θέμα ή σκεφτείτε εσείς μια διασκεδαστική και πρωτότυπη ιδέα φωτογράφισης με τους καλεσμένους σας ώστε ο καθένας να έχει διαφορετικές, μοναδικές, εικόνες μέσα από τις οποίες σίγουρα δεν θα μπορεί να ξεχάσει τη δική σας μεγάλη μέρα.

Έτσι, μπορείτε τόσο να μοιράσετε τις φωτογραφίες στους καλεσμένους σας αλλά να δημιουργήσετε και ένα ξεχωριστό φωτογραφικό άλμπουμ που θα μεταφέρει μοναδικά συναισθήματα, με όλη τη χαρά και την έμπνευση της στιγμής. Στο FoxLab έχουμε τη διάθεση, τη γνώση αλλά και τη φαντασία να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τις σκέψεις σας αλλά και να σας προτείνουμε εμείς πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε πλήρως τη μαγεία του γάμου σας, όχι μόνο για μια μέρα αλλά για πάντα.